Suuria suomalaisia laulajia

Suomalaisen viihdemusiikin taivas on täynnä upeita tähtiä. Tähtien joukossa kirkkaimpana loistavat kestosuosikit, joiden hitit ovat muodostuneet jo klassikoiksi. Pitkän linjan suuria laulajatähtiä ovat Danny, Katri Helena, Jari Sillanpää ja Paula Koivuniemi.

Danny on suomalaisen iskelmämaailman konkari, hän on esiintynyt jo yli 50 vuotta. Dannysta on tekeillä dokumenttielokuva Iso-D, joka on tulossa ensi-iltaan syksyllä 2015. Elokuva on läpileikkaus Dannyn elämästä ja urasta.

Katri Helena suosituin hitti oli Puhelinlangat laulaa, vuodelta 1967. Katri Helena on edelleen suosittu lava-artisti.

Jari Sillanpää, vuoden 1995 Tangokuningas, on yksi Suomen suosituimpia esiintyjiä. Sillanpään hyväntuulinen olemus on valloittanut estradit niin tanssilavoilla kuin televisiossakin.

Paula Koivuniemi on rautainen kypsä naisartisti. Hän esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1966. Ura notkahti 70-luvulla, mutta sen jälkeen Koivuniemi on pysynyt Suomen kärkinimien joukossa. Hänen nuorekas tyylinsä innostaa myös nuorta yleisöä.

Tuoreempia suuria suomalaisartisteja ovat räppärit Cheek ja Elastinan, reggaeta laulava Jukka Poika, Suvi Teräsniska, Jenni Vartiainen, Anssi Kela, Erin ja Chisu.