Suosittuja suomalaisia yhtyeitä

Menestyäkseen ulkomailla suomalaisten yhtyeiden on esiinnyttävä englanniksi. HIM keulakuvanaan karismaattinen Ville Valo on kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisia rockyhtyeitä. HIM määrittelee musiikkinsa termillä ’love metal’. HIM on menestynyt erityisesti Saksassa.

Nightwish on toinen kansainvälisesti menestynyt yhtye. Nightwish yhdistää musiikissaan raskaan metallin kirkkaaseen oopperalliseen vokalistiin. Nightwish-yhtyeen kantava hahmo on lauluntekijä ja kosketinsoittaja Tuomas Holopainen. Nightwish on ollut erityisen suosittu Etelä-Amerikassa ja Euroopassa.

Suomen tämän hetken soitetuin yhtye lienee Haloo Helsinki!. Haloo Helsinki! tekee sanoituksensa suomeksi. He ovat tehneet neljä studioalbumia, jotka ovat menestyneet myyntitilastoissa loistavasti. Vuonna 2013 Haloo Helsinki! oli ensimmäinen suomalainen yhtye, jonka neljä peräkkäistä singleä saavuttivat radioasemien soittolistojen ykkössijan.

Useita 1980- ja 90-luvun suosikkibändejä soitetaan ahkerasti radiokanavilla, toisinaan heitä kuulee keikkalavoillakin. Suomalaiset hyräilevät kernaasti Suomi-rockin legendojen Eppu Normaalin ja Yön melankolisia kappaleita. Popedan reipas suomalainen uho kuuluu Suomen kesään mansikoiden lailla.