Musiikkikilpailuja

The Voice of Finland on hollantilaiseen formaattin perustuva laulajakykykilpailu. The Voice of Finland esitettiin Suomessa ensimmäistä kertaa Nelosella vuonna 2011. Kilpailijat ovat tähtivalmentajan opastuksessa ja samat tähtivalmentajat toimivat myös kilpailun tuomareina.

Vuoden 2014 The Voice of Finland-kisan voitti Michael Monroen valmennuksessa ollut Suvi Airistola. The Voice Kids on junioriversio The Voice of Finlandista. The Voice Kids on tarkoitettu 8-14-vuotiaoille nuorille. Ohjelma toteutettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2013. Kilpailun voitti Molly Rosenström.

Uuden musiikin kilpailu (UMK) on Yleisradion järjestämä kaikille musiikintekijöille avoin kilpailu. UMK järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012. UMK korvasi Euroviisukarsinnan, ja nykyisin UMK:n voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa. Radioasemien, YLE:n ja musiikkialan ammattilaisten edustajista koostuva esiraati karsii kaikkien kilpailuun ilmoittautuneiden joukosta jatkoon pääsijät. Voittaja valitaan semifinaalin ja lopulta finaalin kautta. Vuoden 2012 UMK:n voitti Pernilla Karlsson kappaleellaan När jag blundar. Seuraavana vuonna voittaja oli Krista Siegfrids ja kappale Marry Me. Nuorten tyylikkäiden miesten yhtye Softengine ja kappale Something better voitti vuoden 2014 kisan.

Syksyn sävel on perinteinen jokasyksyinen MTV3:n laulukilpailu kotimaisille artisteille. Syksyn sävel on järjestetty jo vuodesta 1968. Vuosina 2002 – 2010 Syksyn sävel ei soinut, MTV3:n mukaan ohjelma ei kiinnostanut sponsoreita. Kilpailu alettiin toteuttaa uudelleen vuodesta 2011. Vuoden 2013 voittaja oli suosittu artisti Suvi Teräsniska. Syksyn Sävelen voittajat ovat olleet usein jo valmiiksi nimekkäitä poptähtiä, kuten Kirka, Jari Sillanpää ja Lea Laven.

Seinäjoen tangomarkkinoilla järjestetään joka kesä kilpailu tangokuninkuudesta. Vuoden 2014 tangokuningatar on Maria Tyyster, ja tangokuningas Teemu Roivainen. Tultuaan tunnetuksi kilpailun voiton kautta tangokuninkaalliset saavat yleensä paljon tanssilavakeikkoja. Kestosuosikeiksi aiemmista tangokuninkaista ovat jääneet Jari Sillanpää, Teuvo Oinas ja Amadeus ja tangokuningattarista Arja Koriseva, Eija Kantola ja Tarja Lunnas.

admin